اکران فیلم «موقعیت مهدی» به نویسندگی، کارگردانی و بازی «هادی حجازیفر» در چهلمین جشنواره فیلم فجر با استقبال مخاطبین و منتقدین مواجه شد.
ایلنا گزارش داده است که حجازیفر در نشست مطبوعاتی جشنواره، بودجه فیلم را فاش کرده است. این بازیگر میگوید: «در ابتدا برای بازیگری نقش شهید مهدی باکری به من پیشنهاد بازیگری شد. باتوجه به شناختی که به لشکر عاشورا ۳۱ داشتم، گفتم باید خودم این فیلم را بسازم تا بازی هم کنم. تولید «موقعیت مهدی» ۱۲ بار متوقف شد اما عوامل پای کار ایستادند.»
حجازیفر اضافه میکند: «رویاها و ضعفهایی در کارگردانی دارم. در واقع «موقعیت مهدی» را با قلبم و تمام اعتقاداتم ساختهام. البته این را بگویم که قبل از این فیلم، قرار بود اثر دیگری را بسازم که منتفی شد. از ابتدای کار، به تمام عوامل تاکید کردم که از عملیاتهای جنگی، میخواهم سند بسازیم. حتی در نوع شهید شدن کاراکترها، تلاش کردیم که بازسازی کنیم و کاملا واقعی باشد. خیلی از لباسهایی که در فیلم «موقعیت مهدی» بر تن من و بازیگران دیگر بود، از انبارهای پلمپ شده ارتش و... پیدا کردیم.»
این فیلمساز در ادامه رقم دقیق بودجه فیلم را فاش میکند: «۴۰۰ دقیقه مفید سریال و یک فیلم سینمایی ساختهایم. کل بودجه ما ۳۰ میلیارد بوده است که ۱۰ میلیارد آن صرف ادوات و سربازان شد. کل فضای عملیات را بازسازی کردیم و از نظر من چنین کارهایی لازم است ساخته شوند تا آدمهای تصمیمگیر بیدار شوند. دو سال است که برای تک تک این فشنگها دویدم و التماس کردم و اجازه ندادیم که یک ریال ناحق مصرف شود.»
حجازیفر در پایان میگوید: «مطمئن بودیم که «موقعیت مهدی» فیلم تلخی میشود و برای این که این فضا را بهتر کنیم کمی طنز را وارد داستان کردیم. لشکر ۳۱ عاشورا، لشکر ترکهاست و تنها دو نفر فارس زبان میان آنها بود. نمیتوانستیم فیلم را به زبان دیگری جز ترکی که زبان خود آن رزمندهها بود، بسازیم.»
«موقعیت مهدی» در شبکههای اجتماعی بازخوردهایی اغلب مثبت داشت. علیرضا مجمعی مینویسد: «موقعیت مهدی درستترین فیلم مراسم چهلم فجر تا اینجاست. هادی حجازیفر کاملا توانسته خودش را کنار بگذارد و تصویر یک فرمانده جنگ را بسازد. آناتومی مهدی باکری قالب قامت بازیگرش شده است، و این مهمترین عنصری است که اگر درنمیآمد فیلم هدر شده بود. فضا و لحظات عطف فیلم هم عالی درآمده.»
این فیلم به اعتقاد امیر قادری منتقد «کافه سینما» یکی از «بهترین فیلم های تاریخ سینمای ایران» است: «آن هم در چنین دورانی و چنین جشنوارهای که با چنین زبالههایی، بدون هوس سینما، آکنده از فرصتطلبی، سروکار داشتیم. چطور میشود فیلم را داخل چشمهای فیلمسازان «شریف! و دردمند! و مدعی» نسلهای قبل که حالا به این روز افتادهاند و به غدهای آویزان از ما مردم ایران تبدیل شدهاند، چپاند؟ حالا اما دارم فکر میکنم چه شانسی آوردم که در این دوره از جشنواره شرکت کردم. آقای مایکل چیمینو یک بار گفت: هر فیلم جنگی خوبی، یک فیلم ضد جنگ است.»
مهرزاد دانش مینویسد: «امتیاز اصلی موقعیت مهدی، فضاسازی است: از سفره سبزیهای خشکشده تا صدای بیپایان زنگ تلفن منزل شهید تا قرینهسازی بر دوش گرفتن رفیق. اما فیلم خودبسنده نیست و متکی به پیشینه معرفتی و حسی مخاطب از والامقامان مهدی و حمید باکری است که شاید در اثر فشردگی سریال در نسخه سینمایی باشد.»
دیدگاهها
مهمان
برای ارسال دیدگاه باید وارد شوید
Mazid2000
Mazid2000
۱۸ بهمن ۱۴۰۰ ۲۱:۱۱
اهمیت = 0.00
۵
۰
برای امتیازدهی باید وارد شوید
پاسخ