news-background
news-background

«جیمز گری»: انتقاد از جنبه‌های علمی Ad Astra احمقانه بود

گری در فیلم «به‌سوی ستارگان» با مسائل علمی بازی کرد تا داستان را به اندازه‌ی کافی جذاب نگه دارد. علمی بودن فیلم‌های فضایی چقدر اهیمت دارد؟

به دنبال اکران «به‌سوی ستارگان» (دانلود فیلم Ad Astra با لینک مستقیم) به کارگردانی «جیمز گری» در پاییز گذشته، فیلم به علت وجود چندین خطای علمی با انتقاد شخصیت‌هایی چون «نیل دی‌گراس تایسون» مواجه شد. «ان‌بی‌سی‌ نیوز» نیز مقاله‌ای تحت این عنوان «اشتباه «به‌سوی ستارگان» و «برد پیت» در مورد سفر فضایی چه بود» منتشر کرد، در حالی که مجله‌ی «اسکوایر» جنبه‌های علمی فیلم را بررسی و ادعا کرد که راه رفتن یک فضانورد در میان حلقه‌های سیاره‌ی نپتون ناممکن است. اما به اعتقاد گری، این انتقادات علمی فریب‌آمیز و احمقانه‌اند. دانلود فیلم با لینک مستقیم.

گری اخیراً در مصاحبه‌ی زنده‌ای از طریق اینستاگرام اعتراف می‌کند که تمامی بحث‌ها در مورد خطاهای علمی فیلم «به‌سوی ستارگان» او را آزرده زیرا نکته‌ی اصلی در مورد داستانی که قصد بازگویی‌اش را داشته نادیده گرفته شده. در این فیلم «برد پیت» نقش فضانوردی را بازی می‌کند که به سراسر منظومه‌ی شمسی سفر می‌کند تا پدر ناپدیدشده‌اش را پیدا کند.

گری در مورد فیلم می‌گوید: «ما سعی داشتیم نوعی داستان خیالی و حکایتی در فضا روایت کنیم. افراد زیادی از فیلم انتقاد کردند و در بسیاری از مواقع رودررو به من چیزهایی گفتند. خیلی جالب است. ...همه نزد من می‌آمدند و مثلاً می‌گفتند: «از این جنبه‌ی فیلم تو متنفر بودیم که...» بسیاری از مواقع مسائلی منطقی مطرح می‌کردند، اما یکی از چیزهایی که مرا در مورد «به‌سوی ستارگان» آزرد این بود که مردم می‌گفتند: «بر اساس حقایق علمی موی بازیگر باید در جاذبه‌ی صفر در فضا شناور شود یا اینکه او ممکن نیست بتواند در میان حلقه‌های یک سیاره حرکت کند.»

گری در ادامه می‌گوید: «به نظر من، این سطح از انتقاد بسیار احمقانه است. شما وقتی افسانه‌ی ایکاروس را می‌خوانید نمی‌گویید: «موم روی پرها مانع پرواز می‌شود.» البته این گفته صحیح است، اما اساساً استعاره است که اهمیت دارد. ما می‌خواستیم به چیزی افسانه‌ای، تقریباً مثل یک حکایت برسیم و [فیلبردار] «هویته ون هوتما» این مسئله را درک کرد. او فیلم را به این طریق نورپردازی کرد. فیلم از لحاظ بصری مبهوت‌کننده است. افرادی را سراغ دارم که از فیلم خوششان نیامده اما ظاهر آن را کاملاً به خاطر سپرده‌اند. این اتفاق را مدیون جسارت هویته هستیم.»

داستان «به‌سوی ستارگان» برای گری بسیار بیشتر از جنبه‌های علمی فیلم اهمیت داشته تا حدی که او حقایق علمی را نادیده می‌انگارد تا جذابیت احساسی روایت حفظ شود. وقتی در یکی از صحنه‌های کلیدی فیلم شخصیت «برد پیت» می‌گرید، اشک‌های او از گونه سرازیر می‌شوند، در حالی که از لحاظ علمی در جاذبه‌ی صفر باید شناور شوند. گری سال گذشته فاش کرد که درخواست پیت برای علمی نگه داشتن فیلم را رد کرده و به او گفته: «شرمنده رفیق، به همین شکل نگه می‌دارمش. بازیگری تو بیش از حد خوب است.»

گری به زودی فیلم «عصر آرماگدون» (Armageddon Time) را با بازی «کیت بلانشت»، «اسکار آیزک»، «رابرت دنیرو» و «آن هاتاوی» می‌سازد.

دیدگاه‌ها

برای ارسال دیدگاه باید وارد شوید
۲۶ تیر ۱۳۹۹ ۱۴:۵۲

اشک‌های روی مک‌براید (برد پیت) چی؟ در این فیلم ساده‌ترین مسئله یعنی گرانش زیر سوال رفت!

نمایش اسپویل
۲۶ تیر ۱۳۹۹ ۱۴:۲۷

کاملا با آقای گری موافقم. اون ساینس گیک‌هایی که به امید دیدن فیلم "علمی" می‌نشینن پای فیلم‌های فضایی باید اینو بفهمن که با "فیلم" طرف هستن و فیلمساز تا زمانیکه بیننده متوجه نشه می‌تونه هر محیطی که دوست داره درست کنه. فیلم کتاب علمی نیست که باید توش مطالب خوش‌تعریف و دقیق ذکر بشه. فیلم برای ایجاد احساسات و انتقال حرف‌هایی هست که نمی‌شه توی کتابا زد.

نمایش اسپویل