news-background
news-background

اعتراض کارگردان هنری فیلم پرفروش Obsession به دستمزد اندک

«سالی چوی» کارگردان هنری «وسواس» (Obsession) می‌گوید سهم او از فروش ۱۷۵ میلیون دلاری فیلم ناچیز بوده و ساختار صنعت فیلمسازی باید تغییر کند. او فاش کرده است که برای این پروژه کمتر از ۷ هزار دلار دستمزد دریافت کرده است.

«وسواس» به کارگردانی «کری بارکر» داستانی درباره یک فروشنده موسیقی روایت می‌کند که با جادو دل همکارش را به دست می‌آورد اما برآورده شدن آرزویش پیامدهای شومی در پی دارد. این فیلم با بودجه حدود ۷۵۰ هزار دلاری ساخته شده و این هفته از ۱۷۵ میلیون دلار عبور کرده است.

چون در شبکه‌های اجتماعی خواستار اصلاح ساختار صنعت فیلمسازی می‌شود: «مدت‌هاست که این بحث را مطرح می‌کنم. در دو سال گذشته و از زمان تولید «وسواس» بار سنگینی را به دوش کشیده‌ام، بنابراین واقعیت را می‌گویم.»

او توضیح می‌دهد: ««وسواس» با بودجه ۷۵۰ هزار دلاری ساخته شد و پیش‌بینی می‌شود که ۲۵۰ میلیون دلار فروش کند. میزان دستمزد من: ۳۰۰ دلار در روز به عنوان کارگردان هنری. پس از کسر مالیات به ۶ هزار ۷۴۱ دلار رسید. بدون هزینه ایاب و ذهاب.»

چوی اضافه می‌کند: «این نرخ را از پیش می‌دانستم و موافقت کردم، اما در آن زمان دخل و خرج به سختی به هم می‌رسید. این واقعیت زندگی بسیاری از فیلمسازان است، به‌ویژه عوامل فنی. ما به مرز تعیین بودجه تا پایین‌ترین حد ممکن تبدیل شده‌ایم.»

او حتی می‌گوید برخی از عوامل فیلم داوطلبانه در تولید همکاری کرده‌اند و فقط هزینه ایاب و ذهاب آن‌ها پرداخت شده است: «هزینه‌ای که حتی به موقع پرداخت نشد، بنابراین برای ساختن یک فیلم ۲۵۰ میلیون دلاری، برخی از این انسان‌های شریف از جیب هزینه کردند تا به صحنه فیلمبرداری بیایند.»

چونی می‌گوید «هر روز» حسرت می‌خورد که چرا به این پروژه معترض نشده است:‌ «توصیه کردند که این کار را نکنم، و من ساده‌لوحانه گوش دادم.» او فاش می‌کند با وجود اینکه به عنوان کارگردان هنری استخدام شده به عنوان «دستیار تولید، صحنه‏‌پرداز، طراح گرافیک، بازیگر پس‌زمینه، راننده، جایگزین و مسئول خرید» بوده است.

چوی تأکید می‌کند که اظهارات او نه برای انتقاد از کارگردان و گروه او بلکه مطرح کردن بحثی «حتی مهمتر از صنعت فیلمسازی» است. او در پایان از دیگر هنرمندان می‌خواهد که با اعلام نرخ دستمزد خود در هالیوود ورق را برگردانند.

دیدگاه‌ها

برای ارسال دیدگاه باید وارد شوید