news-background
news-background

ترنس استامپ بازیگر Superman و فیلم‌های Theorem پازولینی و The Limey سودربرگ درگذشت

«ترنس استامپ» بازیگر بریتانیایی نقش «ژنرال زاد» در فیلم‌های پرفروش «سوپرمن» (Superman) و «سوپرمن ۲» (Superman II) در ۸۷ سالگی درگذشت.

این بازیگر نامزد اسکار در فیلم‌هایی چون «قضیه» (Theorem) ساخته «پیر پائولو پازولینی» در سال ۱۹۶۸، «فصلی در دوزخ» (A Season in Hell) در سال ‍۱۹۷۱ و «ماجراهای پریسیلا، ملکه صحرا» (The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert) در سال ۱۹۹۴ ایفای نقش کرده بود.

استامپ با نقش‌هایی که در فیلم‌های «بیلی باد» (Billy Budd) ساخته «پیتر یوستینوف» و «گردآورنده» (The Collector) ساخته «ویلیام وایلر» ایفا کرد به شهرت رسید و رابطه‌اش با «جین شریمپتون» در اواسط دهه ۱۹۶۰ سبب شد هر دوی آن‌ها به نمادهای آن دوران بریتانیا بدل شوند.

استامپ در در شرق لندن متولد شد و در محله پلیستو رشد کرد. برادر او کریس یک شخصیت شناخته‌شده بود و گروه‌های موسیقی «د هو» و «جیمی هندریکس» را مدیریت می‌کرد.

او در سال ۱۹۶۲ برای «بیلی باد» نامزد اسکار بهترین بازیگر مرد نقش مکمل شد و در سال ۱۹۶۵ به اقتباس وایلر از رمان «گردآورنده» نوشته «جان فاولز» پیوست تا نقش اصلی را بازی کند. مسیر بازیگری او در دهه ۱۹۶۰ پر فراز و نشیب بود و نقش «جیمز باند» را به «شان کانری» و نقش اصلی فیلم «آگراندیسمان» (Blow-Up) ساخته «میکلانجلو آنتونیونی» را به «دیوید همینگز» سپرد. با این حال مقابل «مونیکا ویتی» در «مادستی بلیز» (Modesty Blaise) ساخته «جوزف لوزی»، در اولین اثر کوبنده «کن لوچ» با عنوان «گاو بیچاره» (Poor Cow) و در اقتباس «دور از اجتماع خشمگین» (Far from the Madding Crowd) از رمان «توماس هاردی» در مقابل نامزد پیشین خود «جولی کریستی» ایفای نقش کرد.

او در سال ۱۹۶۸ در «ارواح مردگان» (Spirits of the Dead) «فدریکو فلینی» و «قضیه» به کارگردانی «پیر پائولو پازولینی» ظاهر شد. استامپ در مصاحبه‌ای درباره همکاری با پازولینی گفته بود: «پازولینی به من گفت: «غریبه‌ای وارد می‌شود، به همه عشق می‌ورزد و می‌رود. این نقش توست.» گفتم: «می‌توانم بازی کنم!»»

استامپ در پایان دهه ۱۹۶۰ در فیلم‌های بسیار کمتری ظاهر شد. او گفته بود: «برایم معما بود. در اوج بودم. وقتی دهه ۱۹۶۰ تمام شد، من هم با آن تمام شدم. یادم هست که نماینده‌ام می‌گفت: «همه به دنبال یک ترنس استامپ جوان هستند.» باورم نمی‌شد.»

او پس از اقامت در هند با نقش «ژنرال زاد» شرور در «سوپرمن» (Superman: The Movie) و «سوپرمن ۲» که بدون وقفه فیلمبرداری شدند به سینما بازگشت. استامپ گفته بود که در این دوران باید می‌پذیرفت که دیگر بازیگر نقش اول نیست.

او در دهه ۱۹۸۰ به سینمای بریتانیا بازگشت و در «ضربه» (The Hit) ساخته «استیون فریرز» مقابل «جان هرت» و «تیم راث» بازی کرد و در فیلم ترسناک «گروه گرگ‌ها» (The Company of Wolves) ساخته «نیل جردن» در نقش کوتاه شیطان ظاهر شد. استامپ سپس در فیلم «ماجراهای پریسیلا، ملکه صحرا» مقابل دوربین رفت و نامزد بفتا و گلدن گلوب شد. دیگر فیلم او در این دهه تریلر «لیمی» (The Limey) به کارگردانی «استیون سودربرگ» بود.

در دهه‌های بعد او در فیلم‌هایی چون «جنگ ستارگان: اپیزود یک – تهدید شبح» (Star Wars Episode I – The Phantom Menace)، «تحت تعقیب» (Wanted) و «اداره تعدیل» (The Adjustment Bureau) و «ترانه‌ای برای ماریون» (Song for Marion) با «ونسا ردگریو» حضور داشت. «چشمان درشت» (Big Eyes)، «خانه دوشیزه پرگرین برای بچه‌های عجیب» (Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children) ساخته «تیم برتون» و «دیشب در سوهو» (Last Night in Soho) به کارگردانی «ادگار رایت» دیگر فیلم‌های استامپ در سال‌های اخیر بودند.

استامپ با وجود روابط پرشمار فقط یک بار در سال ۲۰۰۲ با «الیزابت ارورک» ازدواج کرد و شش سال بعد از او جدا شد.

دیدگاه‌ها

برای ارسال دیدگاه باید وارد شوید