news-background
news-background

محمدرضا صاحبی کرونا را عامل دیده شدن آثار مستند و فیلم‌های هنری کم مخاطب دانست

طی گفت و گویی که در کلاب هاوس دوشنبه شب ۲۲ شهرویور  با موضوع «سینمای ایران در ژانر وحشت از کرونا؛ فردا چه می‌شود؟»، با حضور تعدادی از کارگردانان، تهیه‌کنندگان، سینماداران و کارشناسان و منتقدان صورت گرفت، محمدرضا صاحبی، مستندساز شناخته شده، شرایط کرونایی را به نفع سینمای مستند دانست و معتقد یود که اکران آنلاین و عادت‌ دادن مخاطب به تماشای فیلم از خانه، ممکن است باعث شود سینماروها بعد از پاندمی کرونا هم رفتن به سالن‌ها  را از برنامه‌هایشان حذف کنند، اما با این‌حال، این شکل از اکران  برای آثار مستند و فیلم‌های هنری کم مخاطب، یک فرصت است که ویروس کرونا، باعث و بانی آن بوده است. اخبار سینمای جهان را از ۳۰نما دنبال کنید.

محمدرضا صاحبی، در باب تجربه اکران آنلاین فیلم‌ها در این روزگار کرونایی عنوان کرد: «جای اصلی فیلم روی پرده سینماست و اتفاقی که در دوران کرونا برای سینما رخ داد، بد بود. امیدوارم با گذر از این ماجرا، از نظر میزان استقبال مخاطب حداقل به وضعیت قبل از کرونا برگردیم. در دوران کرونا، اکران آنلاین بیش از پیش توجه‌ها را به خود جلب کرد که بخش عمده آن حاصل اجبار ناشی از تعطیلی سینماها و نگرانی مردم از سینما رفتن بود اما اکران آنلاین مشخصا در مورد سینمای مستند فرصت به شمار آمد.»

این کارگردان در ادامه گفت: «متاسفانه در کشور ما، سینمای مستند، مشکل اکران دارد، چرا که برای مخاطبانی محدود و همچنین پراکنده‌ در نقاط گوناگون جغرافیایی، به نمایش درمی‌آید. در نتیجه روی پرده سینمارفتن یک فیلم مستند و استقبال مخاطب از آن به قدری که سالن پر شود و این اکران را توجیه کند، اتفاقی نادر است. بنابراین اکران آنلاین، هم فرصتی برای فیلم‌ساز ژانر مستند است که اثرش را به دیدِ مخاطب برساند و هم فرصتی برای مخاطب که به تماشای اثر مورد علاقه‌اش بنشیند.»

صاحبی اما در جمع‌بندی صحبت‌هایش مطرح کرد: «از نظر من، اکران آنلاین درمجموع، هم تهدید است و هم فرصت. تهدید است چون مخاطب سینمارو که پیش از این به سینما می‌رفته است، تغییر رویکرد می‌دهد و در خانه به تماشای فیلم می‌نشیند. همچنین یک فرصت برای فیلم‌هایی است که مخاطبان محدودتری دارند و اکران‌شان روی پرده سینما از نظر اقتصادی قابل توجیه نیست.»

دیدگاه‌ها

برای ارسال دیدگاه باید وارد شوید