news-background
news-background

واکنش کارگردان Rise Of Skywalker به انتقادات: «حق با هواداران است»

«جی جی ایبرامز» کارگردان «جنگ ستارگان: ظهور اسکای‌واکر» (Star Wars: The Rise of Skywalker) جمعه شب گذشته همزمان با اکران فیلم در آکادمی علوم و فنون تصاویر متحرک به انتقادات علیه فیلم واکنش نشان داد. این فیلم نه با استقبال منتقدین همراه شده و نه هوادارانی که به آن نمره‌ی B+ «سینمااسکور» (پایین‌ترین نمره‌ی تاریخ چندگانه) داده‌اند. او در پاسخ به پرسش مجله‌ی «ونتی فر» در این باره که آیا هواداران ناراضی توان درک فیلم را نداشته‌اند یا نه می‌گوید: «نه، حق با آن‌هاست. آن‌هایی که از فیلم خوششان آمده نیز حق دارند.»

ایبرامز با اشاره به اینکه راضی کردن همه ممکن نیست می‌گوید: «ما با شروع پروژه آگاه بودیم که هر تصمیمی می‌گیریم – از طراحی گرفته تا روایت و موسیقی – عده‌ای را راضی می‌کند و عده‌ی دیگری را ناراضی. اما همگی آن‌ها حق دارند.» او در ضمن شایعه‌ی وجود اختلاف نظر میان او و «رایان جانسون»‌ کارگردان «آخرین جدای» را رد می‌کند و می‌گوید: «اگر اختلافی وجود داشت پاسخ جالبی می‌شد برای شما. اما حقیقت این است که وقتی «نیرو برمی‌خیزد» را آغاز کردم، بسیار خوشحال بودم که نویسنده و کارگردان تحسین‌برانگیزی مانند رایان قرار است قسمت بعدی را بسازد.»

ایبرامز در جلسه‌ی پرسش و پاسخی که به دنبال اکران «ظهور اسکای‌واکر» برگزار شد این ادعا که فیلم سعی داشته اشتباهات «آخرین جدای» را مرتکب نشود رد می‌کند و می‌گوید: «همین چند ساعت پیش در کشور دیگری از من سؤال شد چطور سعی کردید همه را راضی کنید؟ گفتم: «چه فرمودید؟» ناگفته نماند که هر کارگردانی باید هدفش همین باشد اما چطور می‌توان به این هدف نزدیک شد؟ به ویژه با «جنگ ستارگان».»

یکی از «بازنویسی»‌های نهفته در «ظهور اسکای‌واکر» این است که فیلم داستان پیشینه‌ی شخصیت «ری» با بازی «دیزی ریدلی» را نادیده می‌انگارد. در فیلم «آخرین جدای» علی‌رغم گمانه‌زنی‌های بسیار زیاد در مورد والدین ری، اساساً ادعا شد که او فرزند شخصیت ویژه‌ای نیست. اما «ظهور اسکای‌واکر» این مسئله دقیقاً تأیید نمی‌شود. ایبرامز باز هم از فیلم جانسون ستایش می‌کند و می‌گوید: «یکی از نکات درخشان در مورد «آخرین جدای» این بود که سیر تکامل «لوک اسکای‌واکر» مشخص شد. چیزهای فهمید. جاهایی رفت. بنابراین در پایان فیلم او به چیزهایی متعهد شد که ابتدا آن‌ها را پس می‌زد و نشان داده شد که حتی لوک هم ممکن است چیزهایی نداند. به نظر من وقتی مخاطب خردسالی می‌بیند که «لوک اسکای‌واکر» می‌گوید اشتباه کرده‌ام، اتفاق زیبایی است.»

ایبرامز پیش‌تر در مصاحبه با مجله‌ی «توتال فیلم» نیز گفته بود که بازگشت او به معنای این نیست که فیلم فاقد روایتی چالش‌برانگیز است. او می‌گوید: «در اپیزود هفتم به رویکردی وفادار مانده بودم که احساس می‌کردم برای «جنگ ستارگان» مناسب است. در جستجوی زبانی بصری بودم، برای مثال در لوکیشن‌های واقعی فیلمبرداری می‌کردم و تا جایی که امکان داشت زیر بار جلوه‌های ویژه نمی‌رفتم. ما در اپیزود ۹ این روند را ادامه داده‌ایم، اما در اینجا به کارهایی دست زده‌ام که فکر نمی‌کنم در اپیزود ۷ شهامت انجامش را داشته‌ام.»

ایبرامز می‌گوید جانسون باعث شده به او یادآوری شود که ما برای کارگردانی انتخاب شده‌ایم تا این به اقدامات چالش‌برانگیز دست بزنیم نه اینکه چیزی قابل پیش‌بینی بسازیم. او در پایان می‌گوید: «نمی‌گویم که در اپیزود هفتم برایم محدودیت ایجاد شده بود، بلکه احساس می‌کردم باید قسمت اول این سه‌گانه اقدام متناقضی انجام ندهم. در اپیزود ۹ متوجه شدم که وقت آن رسیده کمی فراتر روم.»

«رایان جانسون» که امسال فیلم معمایی «شمشیرهای از رو بسته» (Knives Out) را روی پرده داشت همچنان در مقابل هواداران معترض از فیلم «آخرین جدای» خود دفاع می‌کند. او اخیراً در جلسه‌ی پرسش و پاسخی بار دیگر به هوادارانی تاخت که از تنوع نژادی فیلم انتقاد کرده بودند. واکنش جانسون بسیار بی‌پرده است: «اگر کسی نسبت به تنوع نژادی واکنش منفی نشان دهد، گور پدرش.» او اعتراف می‌کند که تمامی هواداران ناراضی از فیلم از مسئله‌ی تنوع نژادی انتقاد نمی‌کنند.

«جنگ ستارگان: ظهور اسکای‌واکر» از ۲۰ دسامبر در سراسر دنیا به اکران در آمده و در افتتاحیه‌ی داخلی ۱۷۹ میلیون دلار فروخته و انتظارات را برآورده نکرده است.

دیدگاه‌ها

برای ارسال دیدگاه باید وارد شوید