news-background
news-background

بهترین فیلم‌های قرن ۲۱ به انتخاب «بری جنکینز»، «ریچارد لینکلیتر»، «استیو مک‌کوئین» و بسیاری دیگر

بعضی از بهترین فیلمسازان دنیا در مصاحبه با گاردین بهترین فیلم‌های قرن حاضر را برگزیده‌اند.

«بری جنکینز» کارگردان «مهتاب» (Moonlight) که بسیاری آن را یکی از بهترین‌های یک دهه‌ی گذشته نامیده‌اند. اما خود این نویسنده و کارگردان چه آثاری را در قرن ۲۱ بهترین می‌داند؟ پاسخ در یک نظرسنجی است که گاردین برای چندین فیلمساز ارسال کرده و نظر آنان را در مورد بهترین فیلم‌های قرن ۲۱ شده است. جنکینز «نور خاموش» (Silent Light) به کارگردانی «کارلوس ریگاداس» برنده‌ی کن سال ۲۰۰۷ را چنین فیلمی می‌داند.

جنکینز این فیلم را سینمای ناب می‌خواند و می‌گوید: «وقتی که به این فیلم فکر می‌کنم همان احساسی در من زنده می‌شود که وقتی اولین فیلم من بیش از یک دهه قبل اکران شد داشتم. نمی‌دانم چه تعداد از دیگر عناوین حاضر در این فهرست در بخش مسابقه‌ی کن ۲۰۰۷ شرکت کردند. چه سال فوق‌العاده‌ای برای سینما بود.»

درام ریگاداس در آن سال برنده‌ی جایزه‌ی هیأت داوران شد و تنها فیلم برنده‌ی کن در این فهرست نیست. «درخت زندگی» (The Tree of Life) ساخته‌ی «ترنس مالیک» نیز انتخاب اول «ریچارد لینکلیتر» برای بهترین فیلم‌های قرن بیست و یکم است چرا که به اعتقاد او جاه‌طلبی بسیار زیاد و زیبایی تفکربرانگیزی دارد. او می‌گوید: «به طریقی موفق می‌شود که هم فیلمی صمیمانه در مورد خاطره باشد و در عین حال مفهوم هستی را مطرح کند. از اینکه خودش ادراک را به چالش می‌کشد بسیار لذت می‌برم.»

«جوانا هاگ» کارگردان فیلم تحسین‌شده‌ی «سوغات» (The Souvenir)‌ فیلم «مارگارت» (Margaret) به کارگردانی «کنت لونرگان» را برمی‌گزیند و لونرگان کارگردان برنده‌ی اسکار «منچستر کنار دریا» (Manchester by the Sea) معتقد است که فیلم «با او حرف بزن» (Talk to Her) ساخته‌ی «پدرو آلمودوار» محصول ۲۰۰۲ بهترین فیلم قرن حاضر است. این فیلم برنده‌ی اسکار بهترین فیلمنامه‌ی اریجینال هم شد.

لونرگان می‌گوید: «انتخاب بهترین‌ها در هر مقوله‌ای ناممکن است، اما فیلمی که دائماً به ذهن من می‌آید «با او حرف بزن» آلمودوار است. او چگونه توانسته است این چنین آزادانه در قصه به حرکت درآید؟ چگونه این شخصیت‌های عجیب و دوست‌داشتنی را به یکدیگر، به موسیقی، به رقص، به زیبای خفته، سینمای صامت، تنهایی، معصومیت، فتیشیزم و رنگ سرخ پیوند می‌زند؟»

«استیو مک‌کوئین» کارگردان برنده‌ی اسکار «۱۲ سال بردگی» فیلم ژاپنی «کافه لومیر» (Café Lumière) اثر «هو شیائو-شین» را انتخاب و آن را فیلمی توصیف می‌کند که بدون آگاهی بیننده پیش می‌رود. «تری پارکر» و «مت استون» نویسندگان «ساوث پارک» نیز «مکس دیوانه: جاده‌ی خشم» (Mad Max: Fury Road) را بهترین فیلم قرن ۲۱ دانسته‌اند. «زندگی پنهان» (A Hidden Life) فیلم جدید مالیک که در ماه دسامبر آینده اکران می‌شود نیز انتخاب اول «سارا پولی» کارگردان «داستان‌هایی که می‌گوییم» (Stories We Tell) است.

نظرسنجی گاردین از فیلمسازان در حالی صورت می‌گیرد که در سال ۲۰۱۷ نیویورک تایمز هم در اقدامی مشابه بهترین فیلم‌های قرن بیست و یکم را از نگاه شش کارگردان بررسی کرده بود. آن فهرست شامل «سوفیا کوپولا» و «دنی ویلنوو» می‌شد که هر دو فیلم «زیر پوست» (Under the Skin) به کارگردانی «جاناتان گلیزر» را برگزیدند. برای مشاهده‌ی انتخاب تمامی کارگردانان به وبسایت گاردین مراجعه کنید.

دیدگاه‌ها

برای ارسال دیدگاه باید وارد شوید