مایکل کورتیز
مایکل کورتیز کارگردان مجاری-آمریکایی که تجربه ساخت بیش از 150 فیلم از جمله فیلم های موزیکال معروفی مثل «کریسمس سفید» و «یانکی دودل دنی» و همچنین درام های کازابلانکا (۱۹۴۲) و سینوهه (۱۹۵۴) را در کارنامه خود دارد. او به عنوان یک کارگردان قردادهای بسیاری با کمپانی برادران وارنر داشت. او به خاطر فیلم کازابلانکا برنده اسکار بهترین کارگردان در سال 1943 شد.
کورتیز در ۲۴ دسامبر ۱۸۸۶ در بوداپست مجارستان به دنیا آمد. اطلاعات کمی از اوایل زندگی او وجود دارد چرا که او از خود زندگینامه خود به ندرت مصاحبه کرد. با این وجود، به نظر می رسد که او در یک طبقه متوسط خانواده یهودی در بوداپست بزرگ شد و مادر او یک خواننده کنسرت بود. او قبل از تلاش برای ورود به آکادمی تئائر و هنر سلطنتی بوداپست، در یک سیرک سیار فعالیت می کرد.او در اولین فیلم سینمایی منتشر شده در صنعت نوپای فیلم مجارستانی،به نام امروز و فردا (1912) حضور داشت. همچنین به عنوان کارگردان و نقش اول در فیلم آتلانتیس (1913) حضور داشت.
سپس او طی جنگ جهانی اول به خدمت ارتش اتریش-مجارستان درآمد و با زخمی شدنش خدمتش به پایان رسید. او یک مستند جمع آوری اعانه برای صلیب سرخ ساخت و پس از آن به ساخت فیلم های تجاری پرداخت. در سال 1916، با ساخت فیلمهایی صامت با هزینه شخصی خودش، به یکی از مهم ترین کارگردانان مجارستان تبدیل شد. کورتیز 38 فیلم در مجارستان ساخت و یکی از مهمترین کارگردانان و بازیگران تحصیل کرده فیلم های صامت در مجارستان می باشد. او در سال 1919 کشورش را ترک نمود، با این حال، پس از تصاحب صنعت فیلم توسط دولت کمونیستی، در وین شروع به کارکرد ، که مهم ترین فیلم های او در آنجا سدوم و عموره (1922) و ماه اسرائیل (1924) بودند.
در سال 1926 کوتیز 28 ساله با دعوت جک وارنر به عنوان یک کارگردان به هالیوود رفت. پس از یک دوره کوتاه، کورتیز فیلم نیمه صامت کشتی نوح (1928) را کارگردانی کرد. کشتی نوح شامل دو داستان موازی بود، یکی از آنها داستان سیل معروف در کتاب مقدس، و دیگری دوران عاشقانه جنگ جهانی اول. با توجه به رشد سریع صنعت فیلم سازی و ورود رنگ و صدا به فیلم ها، کمپانی ها برای عقب نیوفتادن از رقبا با سرعت بالایی فیلم می ساختند که کورتیز نیز از این قاعده مستثناء نبود. در سال 1930 فیلم معرف جاذبههای شهر بزرگ (۱۹۳۰) که فیلمی ناطق در سبک کمدی موزیکال بود را با بازی دوروتی مک کیل ساخت. از دیگر فیلم های او در این سالها، مامی(1930)، بستر عروس(1930)، چراغ های روشن(1930) و درام پایان(1930) رودخانه است.
کورتیز در اوایل دهه 40 با درآمدی حدود 3600 دلار در هفته و داشتن املاک زیاد و زمین گلف به یکی از پردرآمدترین کارگردانان آن دوران تبدیل شده بود. نمونه کارهای او در این دوران دریای گرگ (1941)، کازابلانکا (1942) و میلدرد پیرس (1945) بود. در این سال ها فیلم تبلیغاتی جنگ جهانی دوم به نام ماموریت به مسکو (1943) را کارگردانی کرد که به درخواست رئیس جمهور فرانکلین روزولت در حمایت از ایالات متحده و بریتانیا، واتحاد جماهیر شوروی در زمان توقف 80درصد از نیروهای آلمان در روسیه بود.
کازابلانکا (1942)، با بازی ستارگانی همچون هامفری بوگارت، اینگرید برگمن و پل هنراید که ماجرای عاشقانهای را در گیرودار جنگ دوم جهانی به تصویر میکشد، سه جایزه اسکار را برد، بهترین فیلم، بهترین کارگردانی و بهترین فیلمنامه اقتباسی. کازابلانکا همواره بدون هیچ نوسانی در صدر جدول ردهبندی برترین فیلمهای تاریخ قرار گرفتهاست و بارها و در نظرسنجیهای گوناگون بهترین فیلم عاشقانهٔ تاریخ سینما شناخته شدهاست.فیلم مهم بعدی او سینوهه (1954) بر اساس داستان کتاب سینوهه ساخته شد که داستان علاقه مستخدمی به پزشک مشهور دربار فرعون سینوهه را بیان می کرد.فیلم ما فرشته نیستیم(1955) فیلمی کمدی با بازی هامفری بوگارت از دیگر کارهای مشهور این کارگردان می باشد.
فیلموگرافی
دیدگاهها
مهمان
برای ارسال دیدگاه باید وارد شوید