news-background
news-background

نولان می‌گوید یک مربی بدنسازی از فیلم او انتقاد کرده است؛ هواداران کشف کردند آن فیلم Tenet است – ویدیو

نولان از اهمیت نقد فیلم گفته است.

«کریستفر نولان» امسال برای فیلم «اوپنهایمر» (Oppenheimer) برنده چند جایزه از جمله بهترین کارگردانی از طرف «حلقه منتقدین نیویورک» شده و مدعی اسکار است. او این هفته در مراسم اکران ویژه این فیلم در نیویورک از رابطه «پیچیده» خود با نقد و منتقدین گفت و خاطره‌ای از انتقاد یک مربی بدنسازی نقل کرد.

نولان می‌گوید: «کارگردانان رابطه احساسی پیچیده‌ای با منتقدین و نقد دارند. سؤالی که همیشه از ما می‌پرسند این است: آیا نقدها را می‌خوانیم؟ اجازه دهید با این نکته شروع کنم که یک بریتانیایی هستم. در یک جمع خانوادگی معمولاً نزدیکان به من می‌گویند: «می‌دانی کریستفر. شاید بهتر باشد که امروز «گاردین» را باز نکنی [و نخوانی].»

نولان اهمیت نقد را با روایت یک ماجرای جمع‌بندی می‌کند و به یاد می‌آورد که وقتی از یک وسیله بدنسازی استفاده می‌کرده، مربی یکی از فیلم‌های او را هدف می‌گیرد. فیلمساز نام فیلم را فاش نمی‌کند اما دیری نگذشت که هواداران کلیپ این انتقاد مربی را کشف کردند و متوجه شدند که آن فیلم «تنت»‌ (Tenet) است.

نولان می‌گوید: «روی [وسیله بدنسازی] پلوتون خود بودم. داشتم می‌مردم. و مربی شروع کرد به حرف زدن درباره یکی از فیلم‌های من و گفت: «کسی این فیلم را دیده؟ چند ساعت از عمر من که هرگز برنمی‌گردد را گرفت!» وقتی «رکس رید» [منتقد] فیلم شما را به گند می‌کشد از شما نمی‌خواهد که ورزش کنید! در دنیای امروز، وقتی نظر و عقیده هرجایی شنیده می‌شود، برخی فکر می‌کنند که نقد فیلم دمکراتیزه شده، اما من فکر می‌کنم ارزیابی انتقادی از فیلم‌ها نباید غریزی بلکه باید حرفه‌ای باشد.»

این کارگردان ادامه می‌دهد: «رویداد امشب جمع شدن گروهی از حرفه‌ای‌ها است که سعی می‌کنند واقع‌بین باشند. بدیهی است که نوشتن درباره سینما به شکل واقع‌بینانه یک تناقض است، اما میل به واقع‌بینی آن چیزی است که باعث می‌شود نقد حیاتی و بی‌زمان و برای فیلمسازان و جامعه فیلمسازی مفید باشد.»

«جن شرمن» مربی بدنسازی پلوتون به سخنرانی نولان درباره او واکنش نشان داده و از فیلم «اوپنهایمر» ستایش کرده است: «فیلم «اوپنهایمر» را دو بار دیده‌ام. شش ساعت از عمرم که هرگز نمی‌خواهم پس بگیرم... آقای نولان، از شما دعوت می‌کنم در استودیوی پلوتون با من همراه شوید. می‌توانید کلاس من را نقد کنید. خیلی به شما خوش می‌گذرد. در ردیف جلو می‌نشینید. و قول می‌دهم هیچ توهینی به شما نشود.»

«اوپنهایمر» نولان بر اساس بیش از ۴۰۰ نقد از «راتن تومیتوز» امتیاز ۹۳ درصد منتقدین را دریافت کرده و با ۹۵۴ میلیون دلار به یکی از پرفروش‌ترین فیلم‌های فیلمساز و پرفروش‌ فیلم بیوگرای تاریخ بدل شده است.

 

دیدگاه‌ها

برای ارسال دیدگاه باید وارد شوید