news-background
news-background

تارانتینو: خشونت فیلم Matador آلمودوار الهام‌بخش من بود

فیلم «ماتادور» آلمودوار الهام‌بخش تارانتینو در نمایش خشونت سینمایی بوده است.

«کوئنتین تارانتینو» که به گفته خودش تنها یک فیلم با بازنشستگی فاصله دارد، و پس از آن بر روی نویسندگی و کارگردانی پروژه‌های تلویزیونی تمرکز می‌کند، می‌گوید نمایش خشونت در سینما را از فیلم «ماتادور» (Matador) «پدرو آلمودوار» الهام گرفته است.

این فیلمساز که آخرین بار «روزی روزگاری در هالیوود» (Once Upon A Time In Hollywood) با بازی «برد پیت» و «مارگو رابی» را ساخته، به تازگی کتاب «تمعق سینما» (Cinema Speculation) را منتشر کرده است. این کتاب فیلم‌های آمریکایی دهه ۱۹۷۰ به بعد را بررسی می‌کند که روی تارانتینو در سنین جوانی تأثیرگذار بوده‌اند.

تارانتینو در بخشی از این کتاب که توسط «ایندی‌وایر» منتشر شده می‌نویسد فیلم «ماتادور» آلمودوار که رده سنی بالاتر از ۱۷ سال  (NC-17) دریافت کرد، تأثیر زیادی روی نمایش خشونت در سینمای او داشته است.

تارانتینو می‌نویسد: «به یاد می‌آورم وقتی در فروشگاه منهتن بیچ  و ویدیو آرکاویز کار می‌کردم، با دیگر کارمندان در مورد اینکه تمایل دارم چه نوع فیلم‌هایی بسازم و درون آن فیلم‌ها چه کنم حرف می‌زدم. و افتتاحیه فیلم «ماتادور» آلمودوار را مثال می‌زدم. واکنش آن‌ها این بود: «کوئنتین، اجازه نمی‌دهند چنین کاری انجام دهی.» و من پاسخ می‌دادم: ««آن‌ها» کدام خری هستند که بخواهند جلوی من را بگیرند؟ «آن‌ها» می‌توانند بروند به جهنم.»»

کارگردان «قصه عامه‌پسند» (Pulp Fiction) در ادامه ترکیب شدن خشونت با طنز و شهوت در فیلم «ماتادور» را تحسین می‌کند و می‌نویسد: «برای مثال در سن درست (بیست و چند سالگی)، و زمان درست (دهه هشتاد لعنتی)، بی‌باکی نمایش داده شده توسط «پدرو آلمودوار» برتری داشت. همچنانکه قهرمانان خود را تماشا می‌کردم، فیلمسازان مستقل آمریکایی دهه هفتاد، روش تازه‌ای برای فیلمسازی ارائه دادند تا فقط مشغول به کار باقی بمانند، و بی‌باکی پدرو سازش آن‌ها را به تمسخر می‌گرفت. رؤیاهای من در مورد سینما همیشه شامل یک واکنش طنز به وضعی ناخوشایند می‌شد، شبیه به ارتباطی که فیلم‌های آلمودوار بین موقعیتی ناخوشایند و شهوانی برقرار کردند.»

تارانتینو سپس تجربه دیدن «ماتادور» در سالن سینما را به یاد می‌آورد: «با نشستن در سینمای هنری بورلی هیلز، دیدن تصاویر رنگارنگ و زنده و هیجان‌انگیز آلمودوار که روی دیواری عظیم سوسو می‌زد – نشان می‌داد که شاید خشونت جنبه‌ای شهوت‌انگیز دارد – به این نتیجه رسیدم که در سینمای مدرن جایگاهی برای من و خیالات خشونت‌آمیزم وجود دارد.»

دیدگاه‌ها

برای ارسال دیدگاه باید وارد شوید