همه شگفتی‌های گلدن گلوب ۲۰۲۵

زمان مطالعه: ۳ دقیقه

گلدن گلوب هشتاد و دوم (Golden Globes 2025) برای «آنورا» (Anora) به شب دست‌های خالی تبدیل شد. فیلم «شان بیکر» که با پنج نامزدی وارد این مراسم شده بود و پشتوانه «نخل طلا» داشت، با فیلم «ماده» (The Substance) که جایزه بهترین بازیگر زن در یک فیلم موزیکال یا کمدی را برای «دمی مور» به ارمغان آورد برابر بود اما در هیچ بخشی برنده جایزه نشد.

فیلم دیگری که با چندین نامزدی به مراسم آمد اما هیچ جایزه‌ای به خانه نبرد «ربات وحشی» (The Wild Robot) با چهار نامزدی بود. پیش از مراسم بسیاری انتظار داشتند جایزه بهترین انیمیشن را این فیلم پرفروش به دست آورد. «یک ناشناخته کامل» (A Complete Unknown) از سوی دیگر با سه نامزدی، «هرچه نور تصور می‌کنیم» (All We Imagine as Light)، «کارآموز» (The Apprentice)، «تلماسه: قسمت دوم» (Dune: Part Two)، «گلادیاتور ۲» (Gladiator II)، «درون بیرون ۲» (Inside Out 2) و «آخرین رقصنده» (The Last Showgirl) که هر کدام دو نامزدی دریافت کرده بودند برنده هیچ جایزه‌ای نشدند.

اما برخی از نامزدها از جمله «مجمع» (Conclave) که شش نامزدی پس از «امیلیا پرز» (Emilia Pérez) و «بروتالیست» (The Brutalist) در رده سوم بیشترین نامزدی قرار گرفته بود، فقط در بخش بهترین فیلمنامه برنده گلدن گلوب شد و کمی بهتر عمل کرد. «چالشگران» (Challengers) «لوکا گوادانینو» با چهار نامزدی فقط در بخش بهترین موسیقی متن برای «ترنت رزنر» و «اتیکاس راس» به گلدن گلوب رسید.

فیلم موزیکال پرفروش «شرور» (Wicked) شکاف عمیقی میان موفقیت در گیشه و گلدن گلوب ایجاد کرد. این فیلم که بیش از ۶۵۰ میلیون دلار در سراسر دنیا فروخته و با چهار نامزدی وارد رقابت شده بود، فقط جایزه بهترین دستاورد سینمایی و گیشه را به دست آورد.

در بخش تلویزیون، سریال «خرس» (The Bear) کمتر از انتظار ظاهر شد. این سریال با پنج نامزدی در میان عناوین تلویزیونی امسال پرافتخارتر بود اما فقط یک جایزه برای بهترین «جرمی آلن وایت» که در مراسم حضور نداشت دریافت کرد. «آیو ادبیری» سال گذشته برنده گلدن گلوب شد اما امسال سریال کمدی «قلم‌به‌مزدها» (Hacks) در بخش بهترین بازیگر زن به برتری رسید.

شگفتی دیگر پیروزی «فرناندا تورس» با «هنوز اینجا هستم» (I’m Still Here) و تاریخ‌سازی آن بود. تورس برزیلی ۲۶ سال پس از مادرش در بخش بهترین بازیگر زن فیلم‌های درام نامزدی دیگری به دست آورده بود اما برخلاف مادرش این بار جایزه را به دست آورد. او بر رقبایی چون «نیکول کیدمن» در «دختربچه» (Babygirl)، «انجلینا جولی» در «ماریا» (Maria) و «کیت وینسلت» در «لی» (Lee) غلبه کرد.

در بخش انیمیشن، فیلم «جریان» (Flow) با شکست فیلم‌های تحسین‌شده و پرفروش «درون بیرون ۲» و «ربات وحشی» شگفتی‌ساز شد و «تادانوبو آسانو» برای «شوگان» (Shogun) نامزدهایی چون «خاویر باردم» در «هیولاها» (Monsters)، «هریسون فورد» در «روان‌درمانی» (Shrinking) و «ابون ماس-بکراک» در «خرس» را شکست داد.