news-background
news-background

پژوهشگران می‌گویند احتمال زندگی انسان در یک دنیای شبیه‌سازی‌شده مثل «ماتریکس» ۵۰ درصد است

پژوهشگران به تازگی ادعا کرده‌اند که احتمال اینکه انسان در حال زندگی در یک دنیای شبیه‌سازی‌شده باشد ۵۰ درصد است. دانشمندان دانشگاه کلمبیا در ایالات متحده می‌گویند هیچ بعید نیست که واقعیت زندگی بشر یک شبیه‌سازی کامپیوتری توسط تمدنی به‌شدت پیشرفته باشد. اخبار سینمای جهان را از ۳۰نما دنبال کنید.

هرچند این ادعا به فیلم «ماتریکس» (دانلود فیلم The Matrix با لینک مستقیم) به نظر می‌رسد، اما اساس آن تحقیقات و مطالعاتی جدید است. «دیوید کیپینگ» ستاره‌شناس دانشگاه کلمبیا پس از پس از ارزیابی مجدد مقاله‌ی «نیک باستروم» استاد دانشگاه آکسفورد به این نتیجه رسیده است که احتمال زندگی انسان در چنین دنیایی ۵۰/۵۰ است.

باستروم در مقاله‌ای تحت عنوان «آیا در یک شبیه‌سازی کامپیوتری زندگی می‌کنیم؟» این تئوری را مطرح می‌کند. او می‌گوید تمدن‌ها معمولاً پیش از آنکه به اندازه‌ی کافی پیشرفته شوند تا واقعیتی مجزا برای خودشان خلق کنند منقرض می‌شوند و یا علاقه‌ای به خلق آن ندارند. کیپینگ نگاهی دوباره به این مفاهیم انداخته و آن را به دو حالت تقلیل داده است.

او سپس به این نتیجه می‌رسد که انسان یا در یک دنیای شبیه‌سازی‌شده زیست می‌کند و یا نمی‌کند بنابراین احتمال زندگی او در چنین دنیایی پنجاه درصد است. با این حال، این پژوهشگر معتقد است که اگر انسان‌ها دنیای شبیه‌سازی‌شده‌ی پیشرفته‌ای بسازند، احتمال زندگی او در چنین دنیایی افزایش پیدا می‌کند.

کیپینگ به «ساینتیفیک آمریکن» می‌گوید: «به این ترتیب شما تنها فرضیه‌ی شبیه‌سازی باقی می‌ماند. روزی که آن تکنولوژی را ابداع کنیم، براساس این محاسبات، احتمال اینکه ما واقعی نباشیم از ۵۰ درصد بالاتر می‌رود.»

دیگر پژوهشگران بر این باورند که یک تکنولوژی کامپیوتری درست می‌تواند تئوری فیلم «ماتریکس» را تأیید کند. کیپینگ اما هنوز در این خصوص تردید دارد و نگران افرادی است که می‌کوشند ثابت کنند انسان‌ها تنها شخصیت‌هایی درون یک دنیای شبیه‌سازی‌شده‌ی کامپیوتری‌اند.

او می‌گوید:‌ «بعضی معتقدند که آزمودن اینکه آیا در چنین دنیایی زندگی می‌کنیم یا نه ممکن نیست. وقتی امکان رد آن وجود ندارد، چگونه می‌توان ادعا کرد که علمی است؟»

دیدگاه‌ها

برای ارسال دیدگاه باید وارد شوید
۳۰ مهر ۱۳۹۹ ۱۳:۰۹

و به همان مقدار: اصغر خان کبیر یا شاخ دارد یا شاخ ندارد، بنابراین احتمال اینکه اصغر شاخ داشته باشد 50 درصد است.

نمایش اسپویل
۱ آبان ۱۳۹۹ ۱۰:۲۱

من دارم به این سبک استدلال آوردن، ایراد می‌گیرم: «انسان یا در یک دنیای شبیه‌سازی‌شده زیست می‌کند و یا نمی‌کند بنابراین احتمال زندگی او در چنین دنیایی پنجاه درصد است.» -> یا هست یا نیست، بنابراین احتمالاً 50 درصد «هست». در صورتی که همین ایده در حوزه فلسفه با استدلال‌های بهتری بهش پرداخته شده: قضیه نابغه شرور و مغز در خمره (ترجمه فارسیش) وقتی صحبت از پژوهش می‌شه، من توقع دارم پشتوانه قوی داشته باشه و استدلال‌های محکم‌تری ارائه بشه. امّا در ادامه بحثی که مطرح کردی. من نمیدونم چطور می‌شه یک ادعا (*مخلوط نکنیم با فرضیه و نظریه) رو معتبر دونست وقتی قابل آزمون نیست و امکان ابطال‌پذیری براش فراهم نیست. من می‌تونم صدها ایده‌ مضحک مطرح کنم که قابل آزمون و ابطال‌پذیر نیست و ادعا کنم که پذیرفتنی یا حداقل 50-50 هست. بعد استدلال بیارم که از فهم بشر امروز دوره و در آینده محتمل به اثباته، پس اوکی. جهان مملو از ممکن‌ها و ناشناخته‌هاس امّآ ممکن داریم تا ممکن (مستدل و نامستدل).

نمایش اسپویل
۳۰ مهر ۱۳۹۹ ۱۶:۵۲

این قیاس شما قیاس ناقص هست درواقع به نوعی توسل به مغلطه کردین مثل این که این نقطه ای که من میگم وسط زمین هست نه اون نقطه ای که شما میگید یا هر شخص دیگه چنین نظریه ای میتونه هم غلط باشه و هم درست و پاسخ چنین سوالی شاید خیلی زود باشه برای بشریت اما مساله اینه که خیلی از اتفاقات اطراف ما از دیدگاه خیلی از ادم ها که هوادارن این موضع هم هستن نشون دهنده این هست چنین نظریه ای درسته همچنین نظریه ای دیگه میگه ماتریکس ما به نسبت پیشرفته تر هست به چیزی که ما تو فیلم دیدیم و به لحاظ شباهت و درک نزدیک ترین مثال بهش وست ورد رو میشه اورد به جز این نظریه نظریات دیگه ای هم هستن که انسان ها ریشه ای ناشناخته دارن و حتی در تقابل با نظریه داروین نظریه های زیادی وجود داره که اصلا میگه درست نیست و بیان می کنه که انسان اصلا از موجودات زمینی نیست و ژنتیکش برای جایی شبیه زمین طراحی نشده مثل جاذبه ای بیش از حد نیاز و توانایی بدن انسان که باعث کمرد درد و قوز و خیلی چیزهای دیگه میشه درک چنین نظریه ای و یا نظریه هایی از شعور فعلی بشریت به دور هست و شاید امید داشته باشیم که در اینده ای نه چندان دور با کمک ماشین لرنینگ و هوش مصنوعی و بازخوانی کدهای ژنتیکی بتونیم بخش کوچیکی از این رمزها رو باز کنیم پس تا اون موقع بهتره که کد معیوب نباشیم:)

نمایش اسپویل
۲۹ مهر ۱۳۹۹ ۲۳:۳۱

همین آمار تو ایران زیر 20 درصده ??

نمایش اسپویل