داستین هافمن: آمریکای امروز مثل دوران جنگ ویتنام دچار تفرقه است

زمان مطالعه: ۳ دقیقه

«داستین هافمن» شنبه این هفته در جشنواره فیلم کارلووی واری جمهوری چک از تفرقه موجود در ایالات متحده را با دوران جنگ ویتنام مقایسه کرد و گفت در آن زمان هنوز در حال کشف هویت خود بوده است.

این بازیگر برنده اسکار که جمعه شب در مراسم افتتاحیه این جشنواره جایزه افتخاری «گوی بلورین» را دریافت کرد، در مراسم اکران ویژه «فارغ‌التحصیل» (The Graduate) به کارگردانی «مایک نیکلز» حضور پیدا کرد و به پرسش‌هایی پاسخ داد.

او درباره تفاوت دنیا در دهه حاضر و اواخر دهه ۱۹۶۰ و تأثیری که «فارغ‌التحصیل» می‌تواند روی جوانان داشته باشد می‌گوید: «در واقع یکسان است، چون کتاب چارلز وب در سال ۱۹۶۴ نوشته شد، یعنی پیش از بحران ویتنام، وقتی که آمریکا مثل امروز دچار تفرقه بود.»

هافمن اضافه می‌کند: «به نظر من مسئله مهمی که باید درک کرد - آنچه خواهیم دید - این است که والدین از بحران اقتصادی دهه ۱۹۳۰ بیرون آمده بودند وقتی که هیچ‌کس نمی‌توانست شغلی پیدا کند، و ناگهان در آن روزها به خاطر جنگ می‌توانستند کار پیدا کنند، و به جای وقف کردن خودشان، اشیایی به فرزندانشان دادند، یعنی به آن نسل نه عشق بلکه اشیایی را بخشیدند که در ابتدای فیلم می‌توانید ببینید.»

او ادامه می‌دهد: «در آخر باید بگویم وقتی بیست و چند ساله هستیم فکر نمی‌کنم که خودمان را بشناسیم. می‌خواهیم آن کسی باشیم که در آینه می‌بینیم، چون وقتی خود را در آینه نگاه می‌کنیم، ظاهرمان تغییر می‌کند. ظاهر آینه‌ای داریم. می‌خواهیم آن فردی باشیم که نیستیم. و سال‌ها صرف این پرسش می‌کنیم که «من کیستم؟» و فکر می‌کنم هنوز سعی می‌کنم جواب این سؤال را بدانم.»

هافمن پس از خنده حضار درباره تأثیر فیلم «فارغ‌التحصیل» روی آینده بازیگری‌اش گفت: «تصادفی بود و حقیقت این است. مایک نیکلز که کارگردان زمانه بود، اسپیلبرگ امروز بود، دو سال بازیگر «فارغ‌التحصیل» را جست‌وجو کرد و پس از دو سال - این را می‌دانم چون در کتاب خاطراتش نوشته - آماده بود تا بگوید که نمی‌تواند این فیلم را بسازد، و می‌خواست نسازد.»

او در پایان می‌گوید: «به معنای واقعی کلمه در روز آخری که قرار بود افرادی را ملاقات کند نوبت من و کاترین راس رسید. اگر دو سال زودتر آنجا بودیم نقش را به دست نمی‌آوردیم. کسانی که آن روز آن‌جا بودند نقش‌ها را به دست آوردند و واقعیت این است. فقط خوش‌اقبالی بود.»

جشنواره کارلووی واری تا ۱۱ ژوئیه ادامه دارد.