وس اندرسون در کن تعرفه‌های ترامپ را به سخره گرفت: «فیلم‌ها را در گمرک نگه می‌دارد؟»

زمان مطالعه: ۳ دقیقه

«وس اندرسون» در کنفرانس مطبوعاتی فیلم «طرح فنیقی» (The Phoenician Scheme) که از دو فیلم پیشین او بسیار سرگرم‌کننده‌تر بود، پیشنهاد «دونالد ترامپ» برای اعمال تعرفه‌های ۱۰۰ درصدی روی فیلم‌های تولید شده در خارج از مرزهای آمریکا را تمسخر کرد.

او که بخش‌هایی از فیلم را در آلمان فیلمبرداری کرده در پاسخ به پرسش ژورنالیست نشریه «اسکرین» گفت: «تصور کردم که او از ما تعریف کرده یا چنین چیزی. فکر کردم که مگر ترامپ فیلم را دیده؟ هیچ‌وقت تعرفه ۱۰۰ درصدی به گوش من نخورده بود. در زمینه اقتصاد تخصصی ندارم، اما به گمانم حرفش این است که می‌خواهد همه پول ما را بردارد، پس چه چیزی به ما می‌رسد؟ پیچیده است. آیا منظورش این است که می‌شود فیلم‌ها را در گمرک نگه داشت؟ فیلم‌ها را به آن صورت انتقال نمی‌دهند.»

این فیلم بر روی رابطه پرتنش یک پدر و دختر در یک کسب‌وکار خانوادگی پر از خیانت و تصمیمات مبهم تمرکز می‌کند. «بنیسیو دل تورو»، «مایکل سرا» و «میا ترپلتون» سه بازیگر نقش اول فیلم خواهند بود و «بیل مری»، «رض احمد»، «ریچارد آیوادی»، «جفری رایت»، «تام هنکس»، «بندیکت کامبربچ»، «اسکارلت جوهانسون»، «شارلوت گنزبور»، «روپرت فرند»، «ویلم دافو» و «برایان کرانستون» در نقش‌های مکمل ظاهر می‌شوند. این فیلم بر اساس داستانی نوشته «وس اندرسون» و «رومن کوپولا» ساخته شده است.

اندرسون در بخش دیگری از کنفرانس در مورد شکل‌گیری ایده فیلم می‌گوید اولین بار قصد نوشتن فیلمنامه «بسیار تلخی» درباره یک تاجر را داشته که «نگران نیست تصمیمات مهمی که به خودش اجازه می‌دهد برای دنیا اتخاذ کند چه تأثیری روی کارکنان و آینده دارد.» او پیش از آن در پاسخ به پرسش دیگری گفته بود که ایده «طرح فنیقی» را در کنفرانس مطبوعاتی «فرنچ دیسپچ» (The French Dispatch) چهار سال پیش در کن با دل تورو در میان گذاشته و در آن زمان فقط تصویری از دل تورو در ذهن داشته که «هیچ‌کس نمی‌تواند او را بکشد.»

دل تورو در پاسخ به این پرسش که «دوست دارید چطور بمیرید» پاسخ کوتاهی می‌دهد: «نمی‌دانم. غافلگیرم کنید.» او اضافه می‌کند که درباره به جا گذاشتن میراث به عنوان یک بازیگر فکر نمی‌کند.

این فیلمساز در لحظات دیگری از کنفرانس متعهد شد که در فیلم دیگری با «مایکل سرا» همکاری کند و دنباله «زندگی در آب با استیو زیسو» (The Life Aquatic with Steve Zissou) را با «بیل مری» بسازد.

اندرسون در بخش دیگری از جلسه تأیید می‌کند که با همکاری «ریچارد آیوادی» بازیگر فیلم و «رومن کاپولا» در حال نوشتن فیلمنامه جدیدی است: «در موردش چیزی نمی‌گویم. اما کمی تلخ است.»