تارانتینو: «ای کاش به «هاروی واینستین» گفته بودم حق ندارد آن کارها را بکند»؛ «او یک هویت پدرانه به تباهی رفته است»

زمان مطالعه: ۳ دقیقه

 

تارانتینو می‌گوید می‌دانسته که واینستین رفتار ناشایستی با زنان داشته، اما از تجاوزها بی‌اطلاع بوده است.

 

«کوئنتین تارانتینو» پاییز سال ۲۰۱۷ اعتراف کرد که مدت‌ها پیش از انتشار مقاله‌های «نیویورک تایمز» و «نیویورکر» که آغازگر جنبش #MeToo بودند، از سابقه آزار جنسی «هاروی واینستین» تهیه‌کننده رسوای هالیوود آگاهی داشته است. واینستین تهیه‌کننده «سگ‌های انباری» (Reservoir Dogs)، اولین فیلم تارانتینو که در جشنواره ساندنس سال ۱۹۹۲ اکران شد و دیگر فیلم‌های این کارگردان تا «هشت نفرت‌انگیز» (The Hateful Eight) بود.

تارانتینو در آن زمان گفته بود: «به اندازه‌ای می‌دانستم که بیش از آنچه کردم انجام دهم.» و فاش کرد که «میرا سوروینو» دوست دختر سابقش به او گفته است که واینستین او را آزار داده: «فراتر از شایعه‌ها و حرف‌های معمولی بود. از قبل می‌دانستم. می‌دانستم که بعضی از این کارها را می‌کند. ای کاش برای آنچه شنیده بودم احساس مسؤلیت کرده بودم.»

این کارگردان اضافه کرده بود: «کاری که کردم این بود که آن اتفاقات را بی‌اهمیت پنداشتم. هرچیزی که امروز می‌گویم یک عذر مزخرف به نظر خواهد آمد... به تصویری مرتبطش می‌دانستم که از دهه‌های ۵۰ و ۶۰ از رئیسی در تعقیب یک منشی به دور میز در ذهن داشتم. گویی این کار ایرادی نداشت.»

بحث «هاروی واینستین» این هفته در مصاحبه تارانتینو با «جو رگن» پیش کشیده شد. این فیلمساز می‌گوید از آن «پیش‌روی‌های ناخواسته» واینستین آگاهی داشته اما هرگز در مورد تجاوز چیزی نشنیده بوده است. تارانتینو واینستین را یک «هویت پدرانه به تباهی رفته» می‌خواند.

تارانتینو می‌گوید: «ای کاش با این مرد حرف زده بودم. ای کاش او را نشانده بودم و آن گفتگوی ناخوشایند را با او انجام داده بودم. در مورد تجاوزها و چنین کارهایی اطلاع نداشتم اما می‌دانستم که او... به تصویری مرتبطش می‌دانستم که از دهه‌های ۵۰ و ۶۰ از رئیسی در تعقیب یک منشی به دور میز در ذهن داشتم. این‌گونه به آن نگاه می‌کردم، مردی که دست به پیش‌روی‌هایی غیرمطلوب می‌زند.»

تارانتینو اضافه می‌کند: «ای کاش با او حرف زده بودم. ای کاش او را نشانده و می‌گفتم: «هاروی، حق نداری این کارها را بکنی، همه چیز را خراب می‌کند.» شاید برادر بزرگترش باب [این کار را کرده باشد]، اما فکر نمی‌کنم کسی در این خصوص با او حرف زده. و موضوع این است که هر کسی در پیرامونش کار می‌کرد می‌دانست. شاید در مورد تجاورها چیزی نمی‌دانستند، اما چیزهای دیگری شنیده بودند.»

«روزی روزگاری در هالیوود» (Once Upon a Time in Hollywood) اولین فیلمی بود که تارانتینو بدون همکاری واینستین به تولید رساند. این فیلم توسط استودیوی سونی پیکچرز اکران شد.